ОСТАННІ НОВИНИ

Будувати завод із переробки сміття у Львові почнуть не раніше 2018 року, - Egis

|

Роботи із рекультивації Грибовицького полігону планують почати уже цього року, натомість будівництво сміттєпереробного заводу відкладають на 2018 рік. Про це сьогодні, 23 травня, під час прес-конференції розповів керівник проекту французької компанії Egis Крістофер Раунд, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, проект рекультивації Грибовицького полігону розбито на кілька етапів, зроблено пріоретизацію, аби не було подальшого негативного впливу на екологію. Фахівці зараз опрацьовують кілька варіантів, враховуючи стабільність полігону, наявність фільтратів, газу тощо. Як приклад фахівці компанії «Egis» беруть полігон біля Марселя.

«Важливо зробити так, щоб не було подальшого шкідливого впливу на екологію у цьому місці. Ця рекультивація має проводитися декількома етапами. Ми використовуємо методи, які вже були використані та перевірені. Ми зараз розробляємо різні технічні рішення і хочемо знайти найкращий варіант. Наступного місяця завершимо аналіз технічних рішень і до серпня почнемо попереднє проектування самого об’єкту», – повідомив він.

А от щодо сміттєпереробного заводу, то цього року старту реалізації чекати не варто.

«Ми почнемо проектувати його приблизно у серпні. Проектування забере певний час, до кінця року будуть проведені закупівельні роботи. Багато що залежить від міжнародних фінансових інституцій. Але ми будемо однозначно готові почати тендер до кінця року. Тендерні процедуру займуть певний час, імплементація почнеться не раніше наступного року», – зазначив Крістофер Раунд.

Як додав Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, також розглядається варіант оголошення інвестиційного конкурсу по сміттєпереробному заводу. Вже пройшла експертиза проекту по дамбі.

«Проект є, пройшов експертизу. Внесені коригування. Львів готовий завершити дамбу, але питання за Малехівською сільською радою», – додав Сергій Бабак.

Водночас у Львівській ОДА роботою французької компанії не дуже задоволені, мовляв, говорять ні про що.

«Сьогодні те, що ми побачили, це є просто загальні слова ні про що. І з такими підходами ми ще дуже довго вирішуватимемо проблему зі сміттям. З тих ділянок, що ми їх надавали, а їх було 14, сьогодні розглядається лише три ділянки», – наголосив керівник департаменту ЖКГ ЛОДА Роман Назаровець

Нагадаємо, 17 березня Львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французькою компанією Egis щодо проекту поводження з твердими побутовими відходами, зокрема підготовки комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації ТПВ у Львові. На це французький уряд виділив 650 тисяч євро.

Як стало відомо, французи уже визначилися із ділянкою для сміттєпереробного заводу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *