ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові вшанують пам’ять померлих від СНІДу

|

Завтра, 23 травня, біля  пам’ятного знака, присвяченого пам’яті померлих від епідемії ВІЛ/СНІДу, який розташований  у сквері на перетині вул. Японської та Єфремова, відбудеться акція «Незабуті», в рамках якої відбудеться поминальний молебень та символічний запуск повітряних куль з іменами померлих від ВІЛ/СНІДу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Україна нарешті дуже близько до мети  – зупинки епідемії ВІЛ/СНІДу. Ми віримо, що це станеться у найближчі роки. Але, на жаль, та ситуація, яка є зараз, не завжди була такою. Ми всі знаємо, що наш шлях – це постійна боротьба. Боротьба за життя. Аби дожити до сьогодні, до моменту, коли ВІЛ – більше не вирок, Україна втратила більш ніж 41 тис людей. Серед них були активісти і громадські діячі, люди зі статками і без. Всі вони свідки минулого. Ми несемо пам’ять про них і досі. Їхній вклад у наше сьогодення неможливо переоцінити, неможливо забути. Ми пам’ятаючи про це, впевнено заявляємо, що сьогодні, завдяки спільним зусиллям, ліки є! І якщо б ці люди жили сьогодні, вони б мали шанс жити повноцінним життям на 100%.

Тому 23 травня ми разом віддамо шану пам’яті 134 загиблим від епідемії ВІЛ/СНІДу за 2016-2017 роки у Львівській області та нагадаємо живим, що ВІЛ – це не вирок, ліки від нього є!», – кажуть організатори.

З питань акредитації та за більш детальною інформацією звертатись: Василь Рудань, фахівець зовнішніх комунікацій БО «БТ «Мережа» м. Львів», +38 068 500 52 60; [email protected].

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *