ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначили День пам’яті жертв політичних репресій

|

Сьогодні у Львові відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. Біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів (пл. Шашкевича) керівництво області і міста, а також представники громадськості поклали квіти та лампадки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Пам’ять – це величезний інструмент побудови майбутнього, який ставить для сьогоднішніх поколінь певну планку, певні завдання. Поряд з тим викликом, попри ті процеси, які відбуваються в Україні, процеси декомунізації, зміни назв вулиць, важливою є зміна ментальності. Попри боротьбу, ключовими є створення умов, в яких ці події, що ставались, які є у нашій пам`яті, щоб більше не повторювались. В сильній, єдиній Україні такі речі не можливі. Тому великої сили волі, єдності і руху вперед», – зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Згодом усі учасники заходу перейшли до Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького». Від учнівського парламенту та громадськості до хреста на території Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» поклали квіти та лампадки.

Всеукраїнське товариство політв’язнів і репресованих покладе квіти до приміщення колишньої тюрми (вул. Судова,7), до колишньої тюрми Бригідки (приміщення Львівського СІЗО, вул. Городоцька, 20). Також відбудеться покладання квітів до Стіни пам’яті та скорботи Львівським Крайовим Братством ветеранів національно-визвольної боротьби (вул. Замарстинівська, 9). До Меморіалу жертвам політичних репресій московського комуністичного режиму в Україні на полі поховань № 55 Янівського кладовища Львівською обласною організацією Всеукраїнської Ліги українських жінок також буде проведено чин покладання квітів. До поховань жертв терору НКВД у 1941 році на полі № 82 Личаківського кладовища квіти покладуть представники Львівської обласної спілки політичних в`язнів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *