ОСТАННІ НОВИНИ

Святоюрський комплекс відновлюватимуть три роки? Планують навіть відселювати людей

|

Вчора на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради ухвалили рішення про затвердження Міської цільової програми відновлення Святоюрського комплексу на 2017-2020 роки. Розробником та головним виконавцем проекту стане юридичний департамент ЛМР. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

У програмі також йдеться про те, що для відновлення комплексу необхідно придбати житло у введених в експлуатацію багатоквартирних житлових будинках для відселення мешканців з будинку на пл. Святого Юра, 5 та відвести земельну ділянку для забезпечення перенесення телекомунікаційного обладнання Концерну РРТ Адміністрації державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

«Враховуючи недосконалість законодавства, яке регулює питання відселення громадян, кількість громадян, яким необхідно надати житло та/або сплатити компенсацію за відселення, необхідно встановити орієнтовний термін реалізації Програми 3 роки та визначити первинну потребу у коштах для реалізації цієї Програми на період з 2017 року до 2020 року у сумі орієнтовно 8 млн. грн», – йдеться у тексті програми.

Нагадаємо, Міську цільову програму відновлення Святоюрського комплексу втілюватимуть в рамках реалізації державної політики з питань охорони культурної спадщини, а також в рамках контролю за виконанням Закону України «Про охорону культурної спадщини» та інших нормативно-правових актів про охорону культурної спадщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *