ОСТАННІ НОВИНИ

Українці масово оформлюють нові біометричні паспорти

|

Майже 3,5 мільйона українців вже оформили біометричні паспорти для виїзду за кордон. Про це розповів Голова Державної міграційної служби України під час брифінгу 18 травня. Після остаточного ухвалення рішення ЄС кількість оформлюваних щодня біометричних паспортів зросла з 14 до 19 тисяч.

Як повідомили Львівському порталу у прес-службі ДМС України, біометричні паспорти для виїзду за кордон запроваджено в Україні у січні 2015 року, за майже 2,5 роки оформлено майже 3,5 млн. документів. 17 травня в Україні було оформлено рекордну кількість закордонних паспортів – майже 19 тисяч, для порівняння в аналогічний період 2016 року оформлювалося в середньому 9-11 тисяч паспортів на день, а за тиждень до остаточного затвердження безвізу – до 14 тисяч.

Максим Соколюк підкреслив, що, незважаючи на ажіотаж, який виник в останні дні, ситуація є повністю контрольованою. Кількість ЦНАП, які розпочинають оформлення біометричних паспортів зростає, отже проблему черг найближчим часом буде щонайменше суттєво полегшено.

Через черги, що виникли останніми днями Голова міграційної служби порадив громадянам, які не планують найближчим часом виїжджати за кордон, не поспішати ставати у черги за біометричними паспортами – паспортів вистачить на всіх і з кілька тижнів, можливо місяць всі зможуть оформити документи у більш комфортному режимі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *