ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО вчора обійшлось без втрат

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО, передає Львівський портал.

Луганський напрямок

Бойові дії вчора велися в темну пору доби та під час сутінків. На відміну від попередньої доби, противник порушував режим тиші у Станично-Луганському, Слов’яносербському та Новоайдарському районах, а в Попаснянському було абсолютно спокійно. Окупанти активно застосовували міномети: загалом протягом минулого дня по наших позиціях було випущено понад 80 мін. Найпотужніші обстріли сталися в Жовтому та Трьохізбенці.

Всього вчора на Луганському напрямку ворог порушив режим тиші 8 разів, зокрема, в 6 випадках використовував важке озброєння. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Головною «гарячою точкою» вчора була Авдіївка. Бойові дії на цих рубежах почалися після 12 години з мінометного обстрілу. Ближче до вечірніх сутінків ворожа активність різко зросла. Окрім мінометів, окупанти застосовували танки. Вогонь вівся одразу з двох напрямків – східного та південного. Крім того, ворог вчергове відкрив вогонь по житловим кварталам міста.

Близько 17:45 один із снарядів влучив прямо на подвір’я приватного домоволодіння у старій частині Авдіївки. В результаті в будинку вибиті вікна, осколками пошкоджені стіни та дах.

Окрім авдіївської промзони, ворог двічі обстріляв сусідню позицію «Шахта Бутовка».

Також неспокійною залишається обстановка під Горлівкою. Противник обстріляв близько 5 наших позицій по всьому фронту, зокрема й ті, де зазвичай цілком спокійно. При цьому ворог застосовував міномети, бронетехніку і легке озброєння.

На світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Красногорівці ворог здійснив 3 мінометних обстріли. Найпотужнішим був другий: він тривав більше, ніж півтори години, і при цьому було випущено понад 50 мін. У Мар’їнці також сталося 3 ворожих провокації, зокрема з використанням снайперів. На ділянці фронту Павлопіль – Широкине обстановка незмінна: противник активно порушує режим тиші і вдень, і вночі.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 23 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *