ОСТАННІ НОВИНИ

У аерепорту Хургади застрягло 215 українців. Літак тричі не зміг вилетіти додому

|

Пасажирський літак авіакомпанії МАУ із 215 українцями на борту тричі не зміг вилетіти із Єгипту в Україну. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила Наталя Бобик – одна із пасажирок рейсу PS5022, який мав вилетіти із Хугрди у Київ ще вчора, о 16.55.

За словами львів’янки Н. Бобик, вони відпочивали у Єгипті за путівками туроператора JoinUp та мали повернутися додому українськими авіалініями МАУ.

«Два рази ми робили посадку у салон і двічі нас висаджували. Ми не змогли здійснити вильоти через несправність літака… Коли до нас вийшов пілот у нього аж піт градом йшов… Після цього нам пообіцяли, що з ранку дадуть новий літак, але людей обдурили і вирішили знову посадити у той самий літак, бо нового не було. Відтак понад 100 пасажирів написало відмову летіти ним в Україну», – йдеться у повідомленні пасажирки.

За словами пасажирки Вікторії Рейникової, сьогодні вранці повітряне судно знову спробувало вилетіти в Україну. Та з технічних причин літак не зміг полетіти втретє, а при спробі зльоту в четвертий раз з’ясувалося, що Каїр не дає на це дозвіл. При цьому на борту літака було лише 93 людини, а 122 відмовилося летіти.

Н. Бобик також повідомляє, що за весь цей час люди зіткнулися із байдужістю МЗС, обслуговуючого персоналу аеропорту, туроператора JoinUp та перевізника МАУ. Лише після чималого розголосу у ЗМІ людям надали воду, чай, яблука та булочки, а до цього довелося розпаковувати валізи і ділитися, хто чим має.

«Єгиптяни у аеропорту почали брати 1 долар за склянку кип’ятку навіть для дітей. Та українці не пали духом знайшли кип’ятильник, дістали чашки, які везли на подарунки та почали чаювати», – повідомила Н. Бобик.

У коментарі Львівському порталу Наталя Бобик повідомила, що пасажири рейсу PS5022 очікують на новий літак, який має забрати їх додому о 16.25.

«Ми готові летіли лише новим бортом, при цьому ми маємо пересвідчитися що летимо не тим літаком, який тричі не зміг вилетіти в Україну. Якщо цього не станеться, ми відмовимося сідати у несправний літак», – повідомила вона.

А тим часом на сайті  МАУ,  анонсована затримка наступних рейсів із Єгипту:

Фото: Наталя Бобик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *