ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби на Донбасі травмували двох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Луганський напрямок

Бойові дії велися лише у Попаснянському районі між 15 та 21 годиною. Два найпотужніших обстріли відбулися у Троїцькому та Новозванівці, що сталися одразу один за одним. Під час кожного з них окупанти застосовували важке озброєння, і при цьому було випущено від 20 до 40 боєприпасів. Згодом окупанти почали застосовувати міномети і на інших передових позиціях українських військ. Вогонь вівся з прифронтового с. Калинове.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння. Загалом було випущено близько 65 мін та кілька артилерійських снарядів.

Донецький напрямок

Бойові дії минулої доби велися на горлівському периметрі, поблизу Авдіївки та в районі Донецького аеропорту. Ворог здійснив одну збройну провокацію вночі, обстрілявши з легкого озброєння Кам’янку. Протягом дня було спокійно. Бойові дії відновились після 17 години та тривали з перервами до півночі. Найбільш напружена ситуація спостерігалась в селищі Піски.

Там ворог провів мінометний обстріл середньої інтенсивності, а також відкривав вогонь з легкого озброєння та БМП. В районі Авдіївки бойовики двічі відкривали вогонь з мінометів, ще один раз – у Зайцевому. У Майорському, Новгородському та Верхньоторецькому окупанти застосовували озброєння БМП.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора тут ситуація покращилась, важкого озброєння бойовики не застосовували. На ділянці фронту Павлопіль – Широкине окупанти відкривали вогонь з стрілецької зброї, а в Красногорівці, Новотроїцькому та Новомихайлівці – з гранатометів.

За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 12 збройних провокацій з боку ворога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *