ОСТАННІ НОВИНИ

Медики застерігають: кожен четвертий львів’янин має підвищений артеріальний тиск

|

У Львові стартували «Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії», під час якої містян закликатимуть поміряти свій артеріальний тиск. Акція триватиме з 15 по 19 травня, передає кореспондент Львівського порталу.

За даними офіційної статистики у Львові 30% дорослого населення має підвищений тиск. Якщо довіряти світовим дослідженням, то 50% людей мають підвищені показники артеріального тиску, але 20% з них про це навіть не знають. З тих 30%, що знають, половина не вживає жодних заходів: не міняє спосіб життя, не звертається до лікаря, не приймає препарати.

«Мета нашої профілактичної акції – в черговий раз нагадати львів’янам, що здоров’я треба берегти, за здоров’ям треба слідкувати, бо з кожним роком воно кращим не стає. Кожен другий мешканець Львова має знати, що в нього підвищений артеріальний тиск. І для того, що його виявити і кваліфікувати як хворобу, треба звернутися до сімейного лікаря, щоб пройти відповідні обстеження і вплинути на ситуацію. Чому це треба робити? Артеріальна гіпертензія призводить до низки ускладнень і найфатальнішими з них є інфаркт та інсульт», – розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

До акції долучились і львів’яни-переможці Чемпіонату Європи з карате 2017 року: Станіслав і Ярослав Горуна та Анастасія Мястковська. Спортсмени також долучились до цієї акції, помірявши свій тиск. У всіх з них показники були в межах норми, що, на їхню думку, пов’язано зі здоровим способом життя та фізичною активністю.

«За даними статистики понад 180 тисяч гіпертоніків проживає у місті Львові, а це майже кожен четвертий мешканець. З кожним роком їх кількість зростає. Можливо, ця акція і є цьому заслугою. Цього року вона проходить вже 11 рік. Щороку біля 100 тисяч людей вимірює тиск у таких пунктах. За 10 років ми виявили понад 33 тисяч людей, які не знали, що мають підвищений артеріальний тиск», – сказала головний спеціаліст Львова з кардіології Валентина Коваль.

Цього тижня медичні пункти-намети розташовані на: площі Ринок, проспектах Шевченка та Свободи, вулиці Широкій, проспектах Чорновола і Червоної Калини, вулицях Університетській, Бандери та Пасічній.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *