ОСТАННІ НОВИНИ

На Пагорбі слави запалили «вічний вогонь» і спалили «георгіївську стрічку»

|

Сьогодні, 9 травня, на Пагорбі Слави декілька десятків львів’ян покладають квіти на могили воїнів, які віддали своє життя у боротьбі з нацизмом. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Присутні люди намагаються покласти квіти на кожну могилу. Ті хто прийшов, заявляють, що вшановують пам’ять людей, які віддали своє життя у війні. Є й такі, що прийшли пом’янути полеглих за символічними 100 грамами бойових.

Покладання квітів відбувається під пильним наглядом правоохоронців. Також присутні представники громадських організацій, які заявляють, що стежать за порядком, аби не відбулося провокацій.

Єдиний інцидент трапився із літньою жінкою, яка намагалася пройти на Пагорб слави із «георгіївською стрічкою». Коли правоохоронці попросили прибрати заборонену символіку, вона почала лаятися на усіх присутніх. Після того, як жінка заховала стрічку, її пропустили до Пагорбу.

Ймовірно, що цю саму «георгіївську стрічку» було знайдено неподалік «вічного вогню». Її демонстративно спалила молода дівчина перед об’єктивами фото та відеокамер.

У Львові на Марсовому полі Московський патріархат влаштував панахиду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *