ОСТАННІ НОВИНИ

Як діти у Львові розмалювали Святоюрський мур

|

У Львові діти з усієї України здійснюють монументальний розпис Святоюрського муру на тему «Молитва дітей за мир в Україні», передає кореспондент Львівського порталу.

Форум «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептцького» проходитиме з 5 до 28 травня.  Протягом цих днів учасники фестивалю розписуватимуть на Святоюрських мурах грандіозне стометрове полотно.

«Сьогодні учасники фестивалю малюють монументальний розпис на тему «Мистецька хвиля миру дітей України та світу» або «Молитва за мир в Україні», який створюється в рамках міжнародного конкурсу «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептцького» . Малюють різні художні колективи з усієї України. Я представляю художню студію зі Сихова, ми розмальовуємо два різних полотна»,- розповіла керівник художної студії «Бджілка» Наталія Фляк.

За словами керівника школи «Арт дизайну» Євгена Потапова, такий форум дасть змогу юним художникам показати свої таланти мешканцям та гостям міста Львова.

«Наша мистецька студія бере участь у фестивалі «Золотий мольберт» з 2003 року. Діти з нашої школи завжди з великим задоволенням приймають участь у цьому проекті. Дві групи нашої школи розмальоють сьогодні полотно, тому думаємо, що завтра наш малюнок буде готовий. Найбільше у цьому форумі мені подобаєть те, що наші учні експромтом взялися до малювання. Вони випрацювали концепцію і навіть не давали втручатися в роботу керівникам студії. Ми раді, що наші учні можуть самостійно створити прекрасне», – зауважив він.

«Не перший рік ми малюємо на цьому фестилі. Цього року у нас тема «Молитва за Україну», тому ми вирішили імпровізувати. Ми намалювали на наші частині полотна лева, адже він є символом Львова та ангела, який свої крилом прикриває місто», – розповідає учасниця форуму «Золотий мольберт»  Анастасія.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *