ОСТАННІ НОВИНИ

81% пенсіонерів Львівщини цього місяця отримають підвищену пенсію

|

Відповідно до закону України про державний бюджет на 2017 рік. Підвищено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність з 1247 до 1312 гривень. Тобто загальна сума підвищення прожиткового мінімуму склала 65 грн. Про це сьогодні на прес-конференції розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська, передає кореспондент Львівського порталу.

В середньому пенсія на Львівщини зросла на 59 гривень 92 копійки.

«В Львівській області на сьогодні на обліку перебуває 696 тисяч  пенсіонерів. В результаті проведених перерахунків розмір пенсії збільшився у 565 тисяч осіб, що складає 81% від загальної кількості пенсіонерів», – розповіла Галина Недзельська.

Не підлягали перерахунку пенсії осіб, які на сьогодні працюють. В нашій області таких осіб є понад 114 тисяч. Окрім того, пенсія не зросла у тих, в кого недостатньо страхового стажу. Зазначимо, що страховий стаж в Україні для чоловіків становить 35 років, а для жінок – 30. В таких осіб пенсійні виплати можуть бути нижчими за прожитковий мінімум.

«Від учора, 4 травня, розпочалась вже виплата пенсій у новому розмірі. Пенсія має бути виплачена до 10 травня. Якщо у громадян Львівщини є якісь запитання, вони можуть звертатися на гарячу лінію Головного управління пенсійного фонду. Окрім того, можна зареєструватися на порталі пенсійного фонду і там дізнатися всю потрібну інформацію», – додала Г. Недзельська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *