ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарі Львівщини дорікають  Гройсману його «фейковими» обіцянками і погрожують пікетом

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман не виконав усіх обіцянок, які дав гірникам Львівщини, приїхавши опісля трагедії на шахту «Степову». Про це сьогодні, 4 травня, під час прес-конференції у Львові повідомив голова місцевої організації Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Віталій Оніжук, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, профспілка гірників Червонограда обурена тим, що обіцяні кошти на модернізацію і охорону праці досі не виділені.

«Прем’єр-міністр зробив великий «фейк», приїхавши на шахту, він пообіцяв 200 мільйонів на охорону праці. Ця наша вимога поки не виконана. Ще однією невиконаною вимогою є виділення коштів на модернізацію», – пояснив Віталій Оніжук.

Також він розповів про жалюгідну ситуацію із обладнанням у шахтах:

«Ми запропонували внести на розгляд у держбюджет 2 млр грн. Чому? Всі шахти, які у нас є, працюють на старому обладнанні. Однією з причин аварії на шахті «Степовій», ймовірно, є техніка. Так, останній комплекс, який прийшов на цю шахту, був 10 років тому. Кабельна продукція також не відновлювалася і ми отримали результат – «стрільнув» кабель…Такого випадку в нас давно не було і тому охорона праці у нас на першому місці…».

«Це зі сторони прем’єр-міністра неправильно. Навпаки він мав би зайнятися вугільною промисловістю, але він цього не робить…», – резюмував Віталій Оніжук.

Також він зазначив, що найближчим часом шахтарі можуть вийти на пікет під стіни Львівської ОДА.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *