ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині запроваджуватимуть Єдиний реєстр призовників

|

Цього року Президентом був підписаний закон «Про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних». Цей реєстр вступить в силу у 2019 році, проте на Львівщині підготовка розпочинається вже зараз. Про це сьогодні на прес-конференції розповів львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Це облік всіх громадян віком від 18 до 60 років, які є українцями. У цей облік будуть входити призовники, військовозобов’язані, офіцери,… По цьому реєстрі на базі Львівської області у травні буде проведено експеримент впровадження його в дію. Експеримент діятиме на 4 міських військкоматах, де будуть залучені всі начальники відділів обліку і бронювання, які відповідають за єдиний державний реєстр», – розповів військовий комісар.

База буде формуватися з Єдиного реєстру виборців. Окрім того, там будуть офіційні дані з податкової.

«Цей реєстр набагато спростить роботу військового комісаріату. Це дасть точний облік громадян. Людина, яка буде в цій базі і не зробить відмітки у військовому комісаріаті, не зможе виїхати ні за кордон, ні оплатити комунальні послуги», – зауважив Олександр Тіщенко.

Додамо, що доступ до цього реєстру матимуть лише начальник відділу, людина, яка безпосередньо працюю над цією базою і обласний комісаріат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *