ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО загинув український воїн, ще семеро – поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – дістали поранення. Найбільші втрати припадають на Авдіївку. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Луганський напрямок

Противник різко збільшив кількість обстрілів з мінометів у Новоайдарському та Попаснянському районах. Зазначимо, що окупанти застосовують важке озброєння і вдень, і вночі. Всього було випущено понад 50 мін різних калібрів. Основними «гарячими точками» традиційно були Кримське та Новозванівка, адже саме там було зафіксовано найбільшу кількість ворожих обстрілів.

Окрім цього, противник двічі порушив режим тиші у Станично-Луганському районі.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 18 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Тут обстановка також загострилася. Вчора активні бойові дії велися на світлодарській дузі, в Зайцевому та Авдіївці, причому на відміну від Луганського напрямку, інтенсивність мінометних обстрілів в кілька разів вища. Бойовики випустили близько 180 мін по наших позиціях, що свідчить про ескалацію ситуації та нехтування противником умов Великоднього перемир’я.

Як і в минулі дні, окупанти ведуть вогонь в бік Авдіївки одразу з кількох напрямків. Внаслідок ворожих обстрілів знову знеструмлена Донецька фільтрувальна станція.

Відносно спокійно лише в районі Донецького аеропорту, проте й там трапляються збройні інциденти.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 12 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тут ситуація принципових змін не зазнала. Противник продовжує обстріли по всій лінії фронту, проте більшість з них, як і раніше, трапляється на півдні. Епізодично противник застосовує міномети і бронетехніку. Окупанти використовували важке озброєння в трьох місцях – Красногорівці, Славному, Гнутовому та Водяному, загалом випустивши близько 25 мін. Левова частка ворожих обстрілів припадає на вечірні години.

Всього вчора на Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 30 разів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *