ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зафіксовано 27 випадків участі дітей у «групах смерті»

|

Керівництвом прокуратури області проведено спільну нараду, на якій обговорено стан запобігання, протидії та розслідування в області кримінальних правопорушень, пов’язаних із участю неповнолітніх у соціальних мережах у так званих «групах смерті». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури області.

В роботі наради прийняли участь представники Головного управління Національної поліції у Львівській області, відділу протидії кіберзлочинності у Львівській області, Служби у справах дітей, Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Слід зазначити, що на даний час в області не зафіксовано випадків самогубств дітей через смертельні ігри.

В той же час, з початку року органами поліції області отримано 27 повідомлень про участь дітей у соціальних мережах в групах суїцидального характеру та виявлення на їх тілі порізів, у тому числі у вигляді малюнків китів.

З урахуванням цього, прокуратурою наголошено органам і службам у справах дітей на необхідності з’ясування у кожному випадку причин залишення дітьми своїх домівок, детальних обставин отримання ними травм під час ДТП, з метою встановлення можливої причетності неповнолітніх до таких ігор як «Зникни на 24 години», «Перебіжи дорогу» для подальшого встановлення ініціаторів та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Учасниками наради також обговорено проблемні питання щодо порядку взаємодії, обміну інформацією з цих питань та оперативного реагування з метою недопущення фактів загибелі дітей, притягнення до відповідальності законних представників за неналежне виховання та піклування про них.

За наслідками наради розроблено додаткові спільні заходи, спрямовані на підвищення ефективності протидії та попередження таких випадків серед дітей, а також прийняття законних рішень у кримінальних провадженнях такої категорії в розумний строк.

У зв’язку із наведеним, прокуратура звертається до усіх батьків та осіб, які їх заміняють, та вимагає належного виконання свої обов’язків по вихованню дітей, підвищити увагу за їх психологічним станом та девіантною поведінкою, запобігти постійному перебуванню дітей в соціальних мережах, перевірити на тілі дитини наявність будь-яких порізів та малюнків, у тому числі у вигляді китів, а також забезпечити їх змістовним дозвіллям.

Одночасно, повідомляємо, що у разі наявності інформації про відомі факти участі дітей у соціальних мережах у так званих «групах смерті», така може бути надана невідкладно на телефони: поліції за номером «102», відділу протидії кіберзлочинності у Львівській області – (0322) 58-64-29, служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації – (0322) 35-44-56, а також на цілодобовий телефон «гарячої лінії» прокуратури області – (0322) 35-83-80.

Фото: Факти – ICTV

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *