ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині понад півтори сотні молодших лейтенантів поповнили лави Збройних Сил України

|

Сьогодні, 29 квітня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулась урочиста церемонія випуску молодших лейтенантів. Всі вони прийшли зі своїх бойових  частин і впродовж трьох місяців опановували знання, які необхідні для керування підрозділами на офіцерських посадах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

Привітати випускників з цією урочистою подією прибули начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, заступник Командувача Сухопутних військ з морально-психологічного забезпечення – начальник управління полковник Олександр Голоднюк, представники духовенства, рідні та близькі винуватців свята.

Вітаючи воїнів із отриманням офіцерських погонів, генерал-лейтенант Павло Ткачук зазначив, що ця подія є важливою для всього навчального закладу.

« Більшість сьогоднішніх випускників пройшли горнило війни. Вони вже мають чималий досвід ведення бойових дій, отриманий у зоні проведення АТО. Наш колектив доклав максимум зусиль  для того, щоб надати їм усіх необхідних знань та навичок, які стануть офіцерам у нагоді під час захисту нашої Вітчизни вже у новій іпостасі – в якості офіцерів», – сказав П. Ткачук.

Особливістю проведення цих курсів є те, що окрім слухачів, котрі іноді приходять на них буквально з передової, значний практичний та бойовий досвід мають і викладачі, що не на словах знають, чому і як нині необхідно навчати командирів ланки «взвод – рота». Тому у програму підготовки молодших офіцерів постійно вносять зміни задля надання їм тих знань та навичок, які вимагає сьогодення.

За словами заступника Командувача Сухопутних військ з морально-психологічного забезпечення полковника Олександра Голоднюка, навчанню на курсах передує серйозна підготовка, адже спочатку йде відбір в частинах та оперативних командуваннях людей, котрі мають вищу освіту, досвід роботи з людьми. Після цього він продовжується у Командуванні Сухопутних військ, згодом – в самій Академії, на предмет спроможності кандидатів опанувати досить складною програмою.

«Хочу зазначити, що нинішня подія є важливою не лише у житті сьогоднішніх випускників та Академії, але й для Сухопутних військ та всіх Збройних Сил у цілому. Адже існує нагальна потреба в досвідчених офіцерських кадрах, саме тому свого часу було ухвалено рішення про створення таких курсів на базі Академії. І ми не помилилися у виборі – на цих курсах випускають фахівців досить високого рівня, тому цю практику буде продовжено і надалі», – , – наголосив у своєму виступі офіцер.

Фото: НАСВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *