ОСТАННІ НОВИНИ

У аеропорті «Львів» виявили фінпорушень на майже три мільйони гривень

|

Фахівці апарату Західного офісу Держаудитслужби під час ревізії на державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» виявили фінансові порушення на загальну суму 2,9 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної аудиторська служби України.

За даними відомства, посадові особи аеропорту необґрунтовано застосовували знижувальні коефіцієнти до граничних ставок аеропортових зборів одному з авіаперевізників, що призвело до втрати доходів на суму більш як 630 тис. грн.

Також протягом трьох років підприємство безпідставно сплачувало за комунальні послуги, які спожили особи, що проживали в гуртожитку-профілакторії аеропорту. Через це зайво витрачено понад 634 тис. грн.

Ще 301 тис. грн зайво сплачено підрядним організаціям, які завищили обсяги виконаних будівельних робіт, встановлені будівельні норми тощо.

Окрім того, підприємство безпідставно переказало майже 214 тис. грн єдиного внеску на виплати, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період.

2015 року аеропорт всупереч законодавству без проведення відповідних процедур закупівлі придбав послуги з прибирання та догляду прилеглої території нового терміналу на загальну суму 1,1 млн грн.

За недотримання законодавства на посадових осіб підприємства складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Матеріали ревізії передано до Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *