ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанують 70-ті роковини трагічних подій операції «Вісла»

|

У Львові вшанують 70-ті роковини трагічних подій операції «Вісла» – примусової депортації близько 150 тисяч українців Лемківщини, Холмщини, Надсяння, Підляшшя переважно на території у західній та північній частині Польської держави. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, 28 квітня, покладуть квіти та молитвою згадають пам’ять жертв депортацій. Опісля відбудуться урочиста академія та «Свіча пам’яті». Також у бібліотеках міста пройдуть тематичні заходи.

Зокрема, о 13.00 відбудеться покладання квітів до каменю на місці встановлення майбутнього пам’ятника жертвам депортацій українців у ХХ столітті (вул.  Мушака). Опісля владики відслужать чин екуменічної панахиди за жертвами депортацій.  О 18.30 в національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться академія, присвячена 70-м роковинам проведення депортаційної акції «Вісла». Опісля, о 20.00, від театру вирушить урочиста хода до пам’ятника Тарасу  Шевченку (за маршрутом ходи можливе ситуативне перекриття руху транспорту). О 20.30 на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться акція «Свіча пам’яті». Завершаться заходи о 21.00 хвилиною мовчання за жертвами депортаційної акції «Вісла» та спільною молитвою учасників акції. Відтак, під час хвилини мовчання та молитви містян закликають утриматися від концертно-розважальних заходів.

Окрім того, у міських бібліотеках пройдуть тематичні заходи. Програму заходів у ЦБС для дорослих міста Львова можна переглянути тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *