ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни стали переможцями Міжнародного ІТ-чемпіонату «Золотий байт»

|

У Києві 22-23 квітня відбувся фінал Міжнародного ІТ-чемпіонату «Золотий байт-2017». Переможцями чемпіонату стали львів’яни.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Захищати свої інноваційні проекти у 10 номінаціях приїхали понад 300 учасників з України, Грузії, Азербайджану, Білорусі та Молдови.

Міжнародний ІТ-чемпіонат «Золотий Байт» проходить за підтримки Міністерств освіти України та Азербайджану, а також Київської міської держадміністрації. Генеральні партнери Чемпіонату – компанії InterSystems, Wolf, Stearling Studio; інноваційний партнер – компанія Microsoft.

Свій інноваційний проект студенти могли представити у вигляді мобільного додатку, сайту, пристрою, комп’ютерної гри тощо. Представники Львова здобули три нагороди чемпіонату.

Перше місце у номінації «NoSQL Expert (робота з базами даних, технологіями Intersystems)» отримали студенти та випускники  Львівської філії  Комп’ютерної Академії ШАГ Назар Квятковський та Святослав Палійчук. Як повідомили в Академії ШАГ, до фіналу випускники ШАГу готувалися майже півроку – вигадували ідеї та працювали над технічним втіленням. Випускники Академії ШАГ   винайшли сервіс, мета якого – допомогти людям з обмеженими можливостями знайти роботу. За це вони отримали І місце у номінації NoSQL Expert (робота з базами даних, технологіями Intersystems).

«Ідея нашого проекту Handicap  – допомогти людям з фізичними вадами самореалізуватися.  На сайті можна зареєструватись, кожен має свій профайл, на якому роботодавець може побачити портфоліо чи якісь напрацювання, навички, прагнення людини, і зрозуміти, що фізична вада – це не перепона для кар’єрного зростання. Таким чином ми також хочемо й підвищити соціальну відповідальність компаній. Адже часто людей з обмеженими можливостями, навіть не дізнавшись, працездатні вони чи ні, оминають увагою», – розповідає співавтор проекту Назар Квятковський.

Ініціатори проекту наголошують – Handicap має стати платформою не лише для пошуку роботи, а й спілкування, спільних соціальних та громадських проектів, тобто дати можливостями людям з фізичними вадами – проявляти себе різними способами.

Особливу відзнаку та спецприз у номінації «ІоТ (Інтернет речі)» отримали студенти Академії ШАГ Марта Сілецька, Сергій Котовський та Олег Ястремський за розробку під назвою Smart Counter (розумний лічильник).

«Комунальна сфера – одна з тих, яка приносить нам чимало клопотів, і тому вона потребує інновацій, аби спростити та полегшити багато процесів. Наприклад, збір та надання показників лічильників комунальним службам. Наш додаток до лічильника  автоматично кожного місяця буде сам зчитувати всі дані і надсилати вам на телефон чи електронну пошту. Це зручно та швидко, ми вважаємо, що проект потрібний, тому продовжуємо над ним працювати» – розповідає співавторка проекту, студентка Марта Сілецька.

Друге місце у номінації Network Technologies (номінація для системних адміністраторів) отримав студент Максим Вихопень, котрий швидко та якісно виконав  завдання, яке підготували організатори Чемпіонату.

«Нам потрібно було правильно визначити місце знаходження пристроїв та побудувати мережеву топологію, вірно налаштувати протоколи маршрутизації, а також безпеку для всієї мережі. Це було не просто, але дуже цікаво», – розповідає Максим Вихопень.

«Ми пишаємось тим,  що в стінах Академії з’являється багато цікавих, актуальних, корисних ідей  та проектів, і з кожним роком  львівські студенти здобувають все більше перемог.  Насправді фінал  Чемпіонату – це лише початок, адже  студенти отримали позитивний відгук про свій проект від найкращих українських ІТ-спеціалістів –  і це головний здобуток. Розуміти, що ти на вірному шляху, маєш підтримку  і твоя розробка може змінити світ – найкращий стимул розвивати свій проект. Тому працюємо далі», – розповідає директор Львівської філії Комп’ютерної Академії ШАГ Олексій  Шатєєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *