ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові відзначать роковини Чорнобильської трагедії

|

Завтра, 26 квітня, минає 31-й рік з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції – однієї із наймасштабніших техногенних катастроф в історії людства. З нагоди вшанування 31-х роковин Чорнобильської катастрофи у Львові відбудеться чимало різноманітних тематичних заходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Окрім виплати одноразової матеріальної допомоги, закупівлі путівок на оздоровлення постраждалим та забезпечення їх медикаментами, у школах, УДЮМКах та закладах культури проводять тематичні зустрічі, лекції, перегляди фільмів, виставки та години-реквієми. Також завтра відбудеться молебень та покладання квітів до «Пам’ятного знаку Героям і Жертвам Чорнобиля».

Зокрема, об 11.00 год. біля «Пам’ятного знаку Героям і Жертвам Чорнобиля» (вул. Морозна, 31а) відбудеться молебень та покладання квітів. Опісля, о 12.00 год. в кінотеатрі «Кінопалац ім. О.Довженка» (просп. Червоної Калини, 81) відбудеться зустріч керівництва області з громадянами, постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Заходи до 31-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у місті Львові можна переглянути тут.

Довідка

Станом на 1 квітня 2017 року на обліку в управлінні соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради перебуває 3 501 особа, що постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС. З них: 903 особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, віднесені до 1 категорії (з них 688 ліквідаторів); 1287 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, віднесені до 2 категорії (з них 878 ліквідаторів); 436 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, віднесені до 3 категорії (з них 153 ліквідатори).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *