ОСТАННІ НОВИНИ

Від 2014 року 36% українських журналістів-фрілансерів отримували погрози – дослідження

|

36% українських журналістів-фрілансерів зустрічалися із погрозами фізичного насилля або постраждали від нападів, пов’язаних з їхньою журналістською діяльністю, починаючи з 2014 року. Такими є результати анонімного опитування українських журналістів-фрілансерів, проведеного британським фондом Rory Peck Trust спільно з ГО Інститутом масової інформації, за підтримки Фонду демократії ООН, у лютому 2017 року., передає кореспондент Львівського порталу.

Крім того, 50% опитаних зазначили, що погрози та напади не змінили їхнього ставлення до роботи. Цікаво, що на питання «Чи отримували погрози, або ставали об’єктом нападу через вашу стать?» 80% опитуваних обрали відповідь «ні», а 5% варіант «Волію не відповідати». Усі журналісти, що отримували домагання через стать були жінки.

За даними дослідження, 35% українських журналістів-фрілансерів мають досвід роботи в зонах бойових дій, але при цьому, кожен восьмий із них (12%) не має жодного захисного обладнання чи індивідуальної аптечки, а кожен п’ятий (19%) — не проходив жодних тренінгів з безпеки чи домедичної допомоги починаючи з 2015 року. 59% фрілансерів, які працюють в зоні бойових дій, вказали, що потребують проходження додаткових тренінгів з безпеки.

Більше половини опитаних українських журналістів-фрілансерів (59%) зазначили, що хотіли б отримувати психологічну допомогу, через виклики, пов’язані з їхньою професійною діяльністю.  Виявилося, що 75% опитаних журналістів-фрілансерів відчували ті чи інші симптоми, що можуть свідчити про депресію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *