ОСТАННІ НОВИНИ

«Сміттєвий меморандум» зі Львовом: облрада виділила перші мільйони

|

Сьогодні, 25 квітня, 68 депутатів Львівської облради погодили виділення коштів у рамках «сміттєвого» меморандуму зі Львовом, за які буде придбана техніка, необхідна для збору та вивантаження ТПВ. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

Так, кошти передбачаються у рамках внесення змін до рішення “Про затвердження Програми охорони навколишнього природного  середовища на 2016 – 2020 роки”.

Як нагадав керівника департаменту екології Львівської ОДА Руслан Гречаник, Львівська ОДА домовилася із головами міст, що буде постійно прийматися сміття протягом 2 років.

«Буде проведена реконструкція 5 сміттєзвалищ Львівщини у Жовківському Миколаївському та Турківському районах .Буде придбано 17 одиниць спецтехніки, у тому числі сміттєвози для міст, що приймають сміття зі Львова. Для Сокалю та Бориславу закуплять бульдозери», – повідомив він.

Щодо обліку кількості сміття, що буде возитися зі Львова в райони, посадовець запевнив:

“На більшості сміттєзвалищах встановлені ваги і на тих сміттєзвалищах, де ваги немає, ми пропонуємо головам органам місцевого самоврядування подати запити на дофінансування. Це не проблема, щоб такі ваги встановити».

Також депутати запропонували встановити на полігонах камери відеоспостереження.

Скільки коштів передбачено на закупівлю спецтехніки для полігонів, що прийматимуть сміття зі Львова, та на  що ще передбачено кошти тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *