ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ звинувачує журналістів телеканалу ZIK у ймовірній диверсії

|

Мешканець Рівненщини допоміг правоохоронцям запобігти потенційній диверсії на військовому об’єкті. Чоловік помітив у контрольованій зоні поблизу військової частини групу невідомих осіб з технічними засобами для зйомок та квадрокоптером. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБУ.

«Громадянин, проявивши пильність, повідомив про факт командира частини. Протидиверсійний військовий підрозділ оперативно прибув на місце, затримав невідомих та викликав співробітників Служби безпеки України і Нацполіції. Співробітникам спецслужби затримані особи представилися як журналісти проекту «Стежками війни» телеканалу ZIK. Вони нібито виконували редакційне завдання щодо зйомок лісового масиву та місцевого туристичного об’єкту «Тунель кохання»», – зазначено у повідомленні.

За результатами огляду місця події до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч. 1 ст. 14 та ст. 113 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

«Служба безпеки України нагадує, що у зв’язку із активізацією диверсійної роботи російських спецслужб у країні посилено режимні заходи в районі військових об’єктів. Служба закликає громадян бути уважними, повідомляти про підозрілих осіб у безпосередній близькості від військових об’єктів, з розумінням ставитись до режимних обмежень та беззаперечно виконувати вимоги військових патрулів», – йдеться у повідомленні силовиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *