ОСТАННІ НОВИНИ

Рясненці нарешті отримають цивілізоване каналізування

|

На вулиці Брюховицькій вже до серпня 600 садиб отримають каналізування. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На вулицях Ряснянська, Брюховицька тривають роботи зі спорудження нових каналізаційних колекторів. Будівельні роботи розпочали у листопаді 2016 року і зараз уже прокладено близько 2 км трубопроводів на вулицях Величковського, Брюховицькій, Сотника Панаса. Загалом роботи мають завершити до серпня цього року. На вул. Брюховицькій 600 садиб отримають можливість підключитись до міської системи каналізування.

«Підрядники виконали близько 50% від загального обсягу робіт відповідно до проекту і йдуть з випередженням графіку. Головна складність цього об’єкту – це високий рівень грунтових вод на місці прокладання колекторів, траншеї постійно затоплює. Однак найпроблемнішу ділянку – два переходи під залізничними коліями – уже завершили взимку, коли був промерзлий грунт. Наразі роботи тривають на вулиці Брюховицькій. До кінця року об’єкт повинен бути зданий в експлуатацію.

В межах цієї роботи, яку зараз проводимо на вул. Брюховицькій, буде каналізовано 12 вулиць. Найбільші з них – це вул. Ряснянська і вул. Брюховицька. Решта, бічні, менші за довжиною.

До кінця літа підрядник зобов’язується завершити загально-будівельні роботи по вулицях і тоді усі мешканці зможуть під’єднатися до цього трубопроводу і користуватися міською каналізацією.

Також, на перспективу, за залізницею є друга частина цього мікрорайону, яка теж складається з 300 дворів. На сьогодні виконуємо проектні роботи по каналізуванню решти мікрорайону. До кінця року плануємо їх завершити і на наступний рік далі пропонуватимемо продовжити каналізування цього мікрорайону.Тобто, Програма каналізування, яку маємо до 2020 року, буде повністю виконана і Львів буде повністю каналізований», – розповів Валентин Вольський, директор ЛМКП «Львівводоканал».

Відповідно до проекту каналізування вулиць Ряснянська, Брюховицька, передбачено прокладання напірного трубопроводу від КНС «Рясне» до вул. Шевченка, самопливних каналізаційних колекторів від вул. Величковського до вул. Брюховицька – вул. Динівська, від вул. Брюховицька – вул. Динівська до вул. Брюховицька – вул. Ряснянська і на вул. Сотника Панаса. Загальна довжина самопливної каналізації, яку планують побудувати – 4,99 км.

Завдяки прокладанню колектора на вулицях Ряснянська та Брюховецька, чимало будинків, які розташовані на цих та прилеглих вулицях, отримають змогу користуватися центральним водовідведенням.

Нагадаємо, що каналізування Рясне-2 відбувається відповідно до ухваленої «Комплексної програми модернізації каналізаційного господарства міста Львова». Фінансування робіт здійснюється за кошти з бюджету розвитку міста Львова, загальна проектна вартість понад 15 млн. грн.

Водночас, у місті Львові цьогоріч планують каналізувати вул. Старознесенську від вулиці Почаївської до вулиці Заклинських, від вулиці Польової до вулиці Богданівської, вулицю Марунька. У ЛМКП «Львівводоканал» через систему Prozzoro оголосили допорогову закупівлю на каналізування вказаних вулиць: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-04-06-000740-c https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-04-06-000553-c

Також у травні 2017 року розпочнеться будівництво напірно-самотічних каналізаційних колекторів в смт. Рудно. Відповідно до проекту, тут побудують 2 нитки напірних колекторів протяжністю понад 7 км з точкою під’єднання до існуючого самоплинного колектора ЛМКП «Львівводоканал» у промисловій зоні Рясне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *