ОСТАННІ НОВИНИ

Чехи тріумфували на міжнародному дебатному турнірі «Lviv Open»

|

Днями у приміщенні Національного університету «Львівська політехніка», відбувся міжнародний дебатний турнір «Lviv Open». У змаганні взяли участь 36 команд, у складі яких були учасники з України, Польщі, Чехії, Литви, Білорусії, Росії і Таджикістану. Перемогу святкували чехи. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Метою турніру було спрямувати молодь на розвиток критичного та аналітичного мислення та посприяти міжнародній співпраці. Задля досягнення цієї мети організатори залучили провідних  суддів які вже ставали Чемпіонами Європи ( Dan Lahav, Ізраїль та Uve Poom, Естонія) і навіть Чемпілнами Світу з дебатів у 2015 році ( Dawid Bartkowiak, Польща). Окрім якісного суддівства, учасникам надали можливість взяти участь у профільносму майстер-класі напередодні турніру.

З усіх 36 команд до півфіналу потрапили тільки вісім найкращих, серед них, зокрема, опинилися чотири українських команди. Вдалося українцям потрапити і до фіналу. Вибороти медалі фіналістів турніру змогли Арьє Мора, чинний Чемпіон України з дебатів та Олег Стоєв, один із найдосвідченіших дебатерів, вже відомий українцям свою поїздкою на велосипеді до Ватикану. Тим не менш перемогу святкувала команда із Чехії.

Для довідки: це провідна  світова інтелектуальна гра, котра розвиває критичне та аналітичне мислення через регламентовану суперечку щодо конкретної теми. Метою кожної з команд переконати професійних суддів у правоті своєї позиції, котру вони отримують за жеребкуванням. У всьому світі дебати використовують для розвитку культури ведення дискусії та розвитку демократичних цінностей через активізацію громадянського середовища, навчаючи приймати найбільш раціональні та обґрунтовані рішення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *