ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ заявляє про тиск у справі Мартиненка

|

Народні депутати від партії «Народний фронт», зловживаючи своїм статусом, здійснюють тиск на суддю, який обирає запобіжний захід для затриманих напередодні Миколи Мартиненка та Сергія Переломи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАБУ.

За даними відомства, під час судового засідання, яке відбувалося 21 квітня в приміщенні Солом’янського суду, були присутні більше десяти нардепів та декілька діючих міністрів від партії «Народний фронт». Деякі з них поводилися вельми зухвало, погрожували судді та прокурорам. Зокрема, депутати Логвинський та Пинзеник заявили слідчому судді Бобровнику, що його очікує «доля суддів Киреєва та Чауса».

Деякі інші заяви присутніх у залі суду політиків на адресу Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, зокрема й про те, що новостворені антикорупційні органи відпрацьовують «замовлення Кремля», «розвалюють коаліцію» та переслідують «героя Майдану»…

Національне антикорупційне бюро закликає керівництво партії «Народний фронт» вгамувати своїх однопартійців, оскільки вони своєю поведінкою не лише заважають правосуддю, але й знищують ті крихти довіри, які ще лишилися в суспільства до державних інститутітів.

Як відомо, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали двох осіб — екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу та одного його спільника — за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації») та ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України, через які ДП «СхідГЗК» завдано збитків на суму 17,28 млн дол США.

21 квітня у Солом’янському судді розпочалося засідання з обрання запобіжного заходу для затриманих. Ввечері того ж дня у засіданні було оголошено перерву до 22 квітня.

Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *