ОСТАННІ НОВИНИ

На «Червоноградтеплокомуненерго» виявили фінанпорушення на 6,1 млн

|

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Червоноградтеплокомуненерго» працівники Західного офісу Держаудитслужби встановили порушення на 6,1 млн грн, з них 5,7 млн грн – це фінансові втрати підприємства. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Західного офісу Держаудитслужби.

Зокрема, підприємство включало до своїх фактичних витрат непередбачені законом видатки: сплачені штрафи, пеню, відрахування на соціально-культурну роботу, амортизацію гуртожитку тощо. Також на підприємстві неправильно було здійснено розподіл адміністративних витрат.  Як наслідок, безпідставно завищено фактичні витрати підприємства, тарифи, а потім – обсяг заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення, що виникла внаслідок невідповідності тарифів, затверджених органами влади, видаткам, здійсненим підприємством на виробництво та постачання цієї теплової енергії. В результаті цих фінансових порушень державному бюджету завдано збитків на 5,3 млн грн.

Аудитори виявили випадки, коли кошти, які надійшли на поточні рахунки підприємства для проведення розрахунків з постачальником природного газу, підприємство використовувало на власні потреби. В результаті НАК «Нафтогаз України» недоотримано 313,3 тис. грн за спожитий газ.

Крім того, підприємство не отримало 40,2 тис.грн доходу, оскільки своєчасно не нараховувало пеню та штрафні санкції за надані послуги теплопостачання, зайво сплатило 25,9 тис. грн за реконструкцію теплових мереж та котелень, виплатило працівникам 25,2 тис.грн зарплати. Виявлено також ряд інших фінансових порушень.

За результатами ревізії директору КП «Червоноградтеплокомуненерго» надіслано обов’язкові до виконання вимоги щодо усунення порушень.

Матеріали ревізії передано Управлінню захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *