ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові з’явилось 20 японських сакур

|

Сьогодні, 20 квітня,  у Львові у парку імені Івана Павла ІІ, що на Сихові, висадили 20 сакур, які місту подарувало Посольство Японії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Заходи відбулись в рамках Року Японії в Україні та з нагоди святкування 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. Кілька дерев посадили міський голова Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною та синами, а також Шігекі Сумі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні, з дружиною Томоко Сумі. Участь у заході взяв також депутат міської ради Валерій Веремчук, настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Орест Фредина.

«Ми маємо сьогодні прекрасний день. Вітаємо Посла Японії в Україні з дружиною, які приїхали, щоб зробити ще кращим цей прекрасний парк імені Івана Павла ІІ. Привезли дуже хороші сакури і ми якісно попрацювали. Цей парк гарно зацвіте сакурами, бо це вже добра традиція. Як говорить отець, перший раз ми 7 років тому, потім 5 років тому висаджували сакура. Щороку нові і нові дерева. Думаю, скоро це дерево буде мати велику популярність у Львові, бо воно дуже красиве», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Цей рік – це рік Японії в Україні. І мені надзвичайно приємно бути сьогодні тут у Львові з паном мером, і садити сакури на вшанування Року Японії. Сподіваюся, що кожної весни львів’яни будуть приходити сюди, у цей сквер, і насолоджуватися чудовими квітами сакури і згадувати Японію», – зазначив Шігекі Сумі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні.

Радість від нових сакур у парку імені Івана Павла ІІ висловив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Орест Фредина, адже, за його словами, посадити дерево – це віддати славу і честь Господу Богу.

«Це чудова нагода зрозуміти собі, що, стоячи перед лицем Божим, згадуючи Японію і згадуючи Україну, згадуючи один одного, можемо ставати кращими людьми. Хай Господь Бог подарує ласку, благословення, сповнить життєвою енергією і хай цей сад, що добрі люди садили, тішить око і гріє душу», – додав Орест Фредина.

Нагадаємо, 3 березня цього року відбувся офіційний візит Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі до Львова та зустріч з міським головою Андрієм Садовим. Під час зустрічі, зокрема, сторони обговорили можливості культурної співпраці, проведення заходів в рамках відзначення Року Японії в Україні, а також перспективи співпраці в економічному та туристичному напрямках.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *