ОСТАННІ НОВИНИ

Учора пожежники двічі гасили чималі пожежі сухої трави на Львівщині

|

Учора, 18 квітня, пожежники на Львівщині двічі ліквідовували пожежі сухостою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

Так,о 14:13 до Служби порятунку «101»  надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території поблизу с. Комарів Сокальського району. На момент прибуття вогнеборців полум’я охопило суху траву та чагарник на площі 1000 кв.м. Пожежу локалізували о 15:19 та ліквідували о 18:03. До ліквідації пожежі залучили 5 рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини №22 м. Сокаль та працівників Бендюзького лісництва.

О 15:07 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу сухостою у с. В’язова Жовківського району. Швидкому поширенню вогню сприяла вітряна погода. Пожежа знищила суху траву та чагарник на площі 800 кв.м. Горіння локалізували о 16:35 та ліквідували о 16:53. До ліквідації пожежі залучили рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини №17 м. Жовква.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору. Особливо важко локалізувати пожежі на відкритих територіях, де вогонь поширюється дуже швидко. Важливо зрозуміти, що самовільне спалювання сухої трави, залишків рослинності та опалого листя – проблема не тільки екологів та рятувальників, а й кожного особисто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *