ОСТАННІ НОВИНИ

Українці активно пересідають на електрокари

|

Головний сервісний центр МВС оприлюднив показники електромобілів на дорогах в Україні, що були зареєстровані вперше протягом 2016 року та І кварталу 2017 року: статистика реєстрації за регіонами та календарним роком, популярні марки авто та, навіть, їх кольори. Відповідні дані є у розпорядженні Львівського порталу.

За даними прес-служби сервісного центру МВС у Львівській області, загальна кількість зареєстрованих вперше електромобілів за цей період становить 2 284.

Впродовж останніх років в Україні, як і загалом у всьому світі, спостерігається стрімке зростання попиту на електромобілі, які мають ряд переваг перед бензиновими чи дизельними моторами. Екологічні та економні електромобілі все частіше знаходять собі прихильників серед українців, про це свідчить той факт, що Україна увійшла у ТОП-10 найбільш розвинених ринків електромобілів європейських країн за інформацію рейтингу видання InsideEVs.

«Найбільший попит на електромобілі за даними сервісних центрів МВС прослідковується у м. Києві, Одеській та Харківській областях, слідом йдуть Дніпропетровська, Львівська, Київська та Запорізька області. У першому кварталі 2017 року показники зросли майже вдвічі – 620 зареєстрованих авто, у порівнянні з першим кварталом 2016 року – 294 зареєстрованих авто. Окрім цього, можемо побачити різний попит на авто залежно від місяця, вподобання та доступності конкретних марок на українському ринку», – зазначає керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Серед основних переваг електромобілів визначають екологічність та економічність. Вартість «заправки» електромобіля в декілька разів нижча ніж у бензинового чи дизельного авто, а деколи підзарядитись можна і безкоштовно, адже на багатьох паркінгах перед ресторанами, торговими чи бізнес центрами все частіше встановлюють зарядні станції. Технічне обслуговування електромобілів відбувається рідше, а для функціонування їм потрібна менша кількість розхідних матеріалів. Ціна електромобілів, зазвичай, вища ніж у звичайних, але кошти, зекономлені на заправці авто, компенсують зайві витрати.

Будь-який електромобіль, так само як і авто з двигунами внутрішнього згоряння, потрібно реєструвати у сервісних центрах МВС. Процес реєстрації немає жодних відмінностей від реєстрації звичайних автомобілів.

Необхідний перелік документів та інформацію щодо послуг  реєстрації будь-якого транспортного засобу можна знайти ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *