ОСТАННІ НОВИНИ

Самовільно збудований житловий будинок на Личаківській знесуть?

|

Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність рішення Департаменту ДАБІ у Львівській області щодо самочинно збудованого багатоквартирного будинку в Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області було проведено позапланову перевірку будівництва багатоквартирного житлового будинку із офісними приміщеннями на першому рівні по вул. Личаківська, 259 у Львові.

За результатами контрольно-інспекційного заходу було встановлено, що замовник будівництва, ТзОВ «Лідер Моноліт», подав на реєстрацію декларацію з недостовірними даними. Зокрема, щодо містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки та наявності позитивного експертного звіту щодо проходження Державної експертизи. Замовником будівництва зазначені документи не були отримані. Таким чином,  виконання будівельних робіт було розпочате самовільно, на підставі чого замовнику було скасовано реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт та видано припис про усунення порушень.

Не погоджуючись із цим, забудовник оскаржив дії ДАБІ у судовому порядку, однак суд першої інстанції прийняв рішення на користь Держархбудінспекції. А згодом Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність постанови суду першої  інстанції, якою визнано законним наказ Департаменту ДАБІ у Львівській області про скасування реєстрації декларації та припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності шляхом знесення самовільно збудованого багатоквартирного житлового будинку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *