ОСТАННІ НОВИНИ

Як зустріти Великдень і не вмерти від перевтоми: ТОП-5 поради для господинь

|

Страсний Тиждень у розпалі. Не будемо приховувати, що для більшості жінок — це час напруги та виснаження через незліченні справи, які традиційно пов’язані суто з Великоднем. Вже котрий тиждень тривають перегони, хто швидше помиє вікна, відполірує меблі та складе святкове меню. Тепер всі ми вийшли на фінішну пряму і починається найскладніше: дотягнути до Неділі Воскресіння Господнього притомними.

Ну що ж, є декілька секретів. Свята — це не причина вмерти від перевтоми, сідати за святковий стіл у стані напівкоми або й не сідати за нього взагалі, бо ж від кухні не спосіб відійти, щоби гостям догодити.

Отже, кілька істин, усвідомивши які, ви (можливо) зустрінете Великдень притомними:

  1. Христос воскресне, навіть якщо ваші вікна настільки брудні, що через них не видно будинку навпроти. Бо у ці дні важливіше, щоби через вікно вашої душі було видно світло воскресіння. А вікна можна помити і потім.
  2. Не намагайтеся зробити ВСЕ. Це і так нереально, але нерви, настрій та здоров’я підірвете запросто. Звечора складіть собі список запланованих справ, а зранку перегляньте свіжим оком і викресліть ті, що можуть почекати. Головне, щоби побутові справи не витіснили духовних.
  3. Не мусите готувати всього самі. Якщо запрошуєте до себе гостей, то нехай кожен принесе з собою щось смачненьке і тоді гостина буде часом спілкування та радості, а не виснажливим марафоном між кухнею та вітальнею
  4. Залучайте до прибирання всіх дієздатних членів родини. Тоді шанси розуміти про що проповідь на Резурекції зростуть у декілька разів. Крім того, для дітей це чудова нагода навчитися взаємодіяти між собою та мати свою частку відповідальності. А чоловік буде більше цінувати те, що ви робите заради комфорту та затишку вашої родини, якщо візьме участь у цих турботах.
  5. І наостанок: якщо у часі Пасхального Тридення ви замість іти до храму оберете кухню, то так і знайте – жодна страва не варта, щоби заради неї знехтувати Христом.

Тож готуймося до Великодня, вшановуймо традиції, дбаймо про чистоту та смачні страви, але не перетворюймо цього на змагання з власними силами та можливостями. Святковий настрій створює не вміст холодильника, а наповнення душі.

 

Джерело: CREDO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *