ОСТАННІ НОВИНИ

Демобілізованих АТОвців Львівщини запрошують на службу у резерв

|

Демобілізованийх бійців АТО у Львівській області запрошують укладати контракти щодо проходження військової служби в резерві. Про це сьогодні, 12 квітня, під час брифінгу повідомив Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, згідно із Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», резервісти – особи, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України, інших військових формувань і призначені для їх комплектування у мирний та воєнний час.

«Сьогодні на сході нашої держави є деяке загострення, ЗМІ повідомляють про збільшення обстрілів наших позицій…Тому в понеділок відбулася нарада в Генштабі, де підняли питання про проходження військової служби у резерві», – пояснив Олександр Тіщенко.

Водночас він додав, що ця служба стосується військових, які пройшли  через АТО і мають бойовий досвід.

«Особа підписує контракт на службу в оперативному резерві, після чого може повертатися додому. Їх викличуть лише у тому разі, якщо буде введений особливий стан», – розповів Олександр Тіщенко.

«Після того, як люди в оперативному резерві підпишуть контракт з тією частиною, де вони служили, вони можуть повертатися додому. Потрібно буде лише пройти військові збори протягом 30 днів, де за резервістами зберігається середня заробітна плата та добові. Але у мирний час така служба ні до чого не зобов’язує, їх викличуть лише у тому разі, якщо буде введений особливий стан. Більше того, вкінці року вони отримують зарплату 3 тис. 600 грн», – розповів він

Водночас він додав: «Щоб розуміли всі резервісти: у мирний час вони підписують контракт добровільно, коли буде впроваджено особливий період, – він підписується автоматично».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *