ОСТАННІ НОВИНИ

За сім років у Львові збудували більше трьох мільйонів квадратів житла

|

У 2017 році у Львові попит на житло впаде до 30%. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

За його словами, з усіх збудованих за останні декілька років багатоповерхівок щонайменше 80% житла люди вже експлуатують.

«І це питання поставало ще два роки тому, коли «бум» спостерігався вже і питання стоїть в тому, що в Генплані від 2010 року  «Містопроект» задекларував, що потреба до 2020 року в м. Львові житла становить 6,5 млн кв. м житла… Тому сьогодні з 2010 до 2017 року включно я думаю, що приблизно  3- 3,5 млн кв. м житла збудовано і в процесі будівництва. Це є трохи більше половини того плану, який  був прорахований «Містопроектом». Тому не дивно, що люди купують квартири і заселяють їх, тому що у нас просто був величезний брак житла… На початку 90-х було масове явище, де в одній квартирі могло жити по 2-3 сім’ї – люди не мислили такими категоріями, що можна заробити гроші і жити в окремому гніздечку. А зараз люди розмітають ці квартири», – повідомив він.

Ю. Чаплінський вважає, що цього року у Львові попит на житло впаде.

«Минулого року відсотків на 15 спостерігалось зменшення попиту на житло. Цього року, я думаю, ця тенденція продовжиться до 30%. А вже в наступному році ринок вирівняється на  кількість природної потреби у житлі», – зазначив він.

Детальніше про ситуацію із розбудовою міста та його інфраструктурною відповідністю читайте у статті Львівського порталу за лінком.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *