ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року у Львові планують відкрити ще один осередок для людей з особливими потребами

|

У березні 2017 року у Львові на вул. Дністерській, 12 запрацював новий осередок для осіб з особливими потребами, віком від 35 років.

Як повідомляють у прес-службі Львівської мерії, метою такого осередку є забезпечення для таких людей можливості вести активний спосіб життя у супроводі фахівців після завершення соціально-реабілітаційних програм в центрі «Джерело». Однак сюди може звернутися і особа з інвалідністю, яка не перебувала в центрі, і потребує такої реабілітації. Наступний схожий осередок планують відкрити у Львові цьогоріч на вул. Кирилівській.

Ініціативу реалізовано у співпраці управління соціального захисту Львівської міської ради, Комунальної реабілітаційної установи змішаного типу Львівський міський центр реабілітації «Джерело» та Благодійної установи Навчально-реабілітаційний центр «Джерело».

«Розуміючи важливість створення програм для соціалізації та якісного, гідного життя осіб з особливими потребами у місті Львові, для нас велика радість говорити про відкриття першого міського осередку. Ці родини і їхні дорослі діти, які потребують догляду щодня,  мають майбутнє, і це головне. З міського бюджету виділено кошти на діяльність цього осередку.

Плануємо ще у цьому році відкрити наступний такий осередок на вул. Кирилівській. Для ремонтних робіт, щоб облаштувати такий Центр, в цьому році передбачено 400 тис. грн. Окрім того, ще плануємо на Донецькій організовувати теж такий центр, і він буде спільно використовуватися із територіальним центром обслуговування осіб похилого віку. Також, щоб була змога таких осіб довозити до таких осередків, передбачено 2,5 млн для придбання спеціального автобуса», – розповіла начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович.

За її словами, у Центрі «Джерело» послуги отримують 45 осіб, віком від 18 до 35 років, тому є велика потреба розвантаження Центру, щоб можна було створити більше груп для дітей-візочників, віком від 4 до 10 років. Власне тому і планують зробити такі осередки в різних мікрорайонах Львова.

На денних програмах осередку (перебування через день з 9.00 до 15.00 год.)  соціальні послуги отримуватимуть семеро людей з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку. Поки перебуває п’ятеро осіб з важкою неповносправністю. До обслуговування осіб з інвалідністю залучені інструктор з трудової реабілітації та двоє соціальних робітників. Медичний, психологічний та реабілітаційний супровід здійснюють працівники Центру «Джерело». На цій програмі особи перебувають через день з 9.00 ранку до 15.00 год., проте у майбутньому планують, щоб особи залишались і на нічне перебування у такому осередку.

«Тут надаються зорганізовані послуги трудової реабілітації, зокрема виготовлення ювелірної продукції, безпосередньо малювання картин і виготовлення різних виробів, також це соціально-побутова адаптація, зокрема адаптація щодо самообслуговування: є кухонне приміщення, в якому особи долучаються до приготування їжі, хто як може», – зауважує директор центру «Джерело» Зореслава Люльчак.

Осередок працює у відремонтованих приміщеннях громадської організації «Дім самостійного життя» на вул. Дністерській, 12. Довезення підопічних до осередку забезпечується мікроавтобусами Центру «Джерело».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *