ОСТАННІ НОВИНИ

Місцеві активісти не впускають львівське сміття на Яворівщину

|

Сміттєзвалище у Яворівському районі попри рішення засідання наради за участі народних депутатів Львівщини не прийняло наразі жодної тонни львівського сміття. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив голова Яворівської РДА Орест Хлян.

За його словами, раніше на полігон, що обслуговує Яворівський район вже приймав львівські відходи.

«За рішенням засідання у Києві було прийняте рішення про санітарну очистку міста Львова до Пасхальних свят.  Яворівське сміттєзвалище прийняло 400 тонн львівського сміття», – зазначив він.

Також посадовець повідомив, що наразі місцеві активісти блокують ввезення сміття зі Львова.

«Нещодавно відбулося зсідання у Львові з народними депутатами від Львівщини і було знову прийняте рішення очистити Львів від сміття. На Яворівський район скерували квоту – 400 тонн сміття. Сьогодні блокується активістами львівське сміття і ще жодної тонни сміття не вдається завезти на наш полігон». – каже голова РДА.

Водночас активісти акції «Яворівщина не сміттєзвалище» відзвітувались щодо використання коштів на блокування львівського сміття.

«За весь час акції було зібрано майже 8 700 грн. (в тому числі 20$ та 100zl), майже 100 л високооктанового бензину, багато харчів та закруток, а також два «КамАзи» дров.
Витрачено на діяльність акції та наметового містечка 7 855 грн. Решта –  840 грн. Щиро дякуємо всім благодійникам та небайдужим мешканцям Яворівщини, які фінансово та матеріально долучались до нашої спільної акції #Яворівщина_НЕ_сміттєзвалище. Без Вашої допомоги, ми би не вистояли в тому холодному полі. Дякуємо Вам! Але як бачимо боротьба з львівським сміттям та корумпованими службовцями ще триває …», – повідомили активісти у Facebook.

Нагадаємо, у Яворівському районі також почали думати над тим, аби збудувати сміттєпереробний завод…на дні озера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *