ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині випустили інструкторів, підготовку яких здійснювали військові фахівці ЗС Латвії

|

Днями у 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ більше двох десятків українських військовослужбовців отримали сертифікати про завершення курсів базової підготовки інструкторів для сержантського складу. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі 184-й навчального центру Національної академії СВ.

Як розповіли Львівському порталу, вишкіл інструкторів проводиться вже вп’яте. Важливо, що впродовж двох тижнів українських військовослужбовців навчають, зокрема, й професійні сержанти Збройних сил Латвії.

За словами начальника курсу старшого сержанта першого класу Збройних сил Латвії Вілніа Карлсбергса, в українських військовослужбовців високий рівень підготовки. Втім, курс був надзвичайно інтенсивним і спрямовувався на мотивацію й розуміння, адже інструктор і солдат мають зрозуміти, чому вони мають виконувати ту чи інакшу дію у встановленому порядку, і саме під час навчання це все детально пояснювалося.

«Цієї мети вдалося досягти. Я був приємно вражений якістю підготовки українських військовослужбовців. Ми й самі намагалися в них навчитися, адже в багатьох з них вже є бойовий досвід», – підкреслив іноземний військовослужбовець.

Усі курсанти були розподілені на невеликі групи по 5-7 чоловік, що сприяло більш якісній підготовці. Особливу увагу викладачі приділяли методиці пересування на полі бою, веденню вогню тощо. Заняття були організовані таким чином, що деякі з них проводили самі курсанти. Адже після завершення вони вже самі навчатимуть військовослужбовців.

Вперше за весь час проходження курсів їх успішно завершила військовослужбовець-жінка. Відтак, вона стане поки єдиною жінкою-інструктором у 184-ому Навчальному центрі.

Окрім цього, на базі 49-го окремого навчального розвідувального батальйону зараз триває підготовка українських інструкторів за участі військових інструкторів з Великої Британії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *