ОСТАННІ НОВИНИ

Провідний ізраїльський кардіолог дав майстер-клас львівським лікарям

|

Провідний  ізраїльський кардіолог, доктор Ієгуда Леві протягом двох днів у Львові ділився своїм досвідом зі сучасних методів діагностики та лікування серцево-судинних захворювань із українськими кардіологами, терапевтами та сімейними лікарями. Про це повідомляє Львівський портал.

«Цей візит присвячений абсолютно актуальній темі, як в Україні, так і у світі, – діагностиці та сучасним методам лікування серцево-судинних захворювань. Передусім йдеться про інфаркти міокарда і гострі коронарні стани, пов’язані з порушенням кровопостачання серця…Тут є дуже багато нюансів і кожна хвилина має значення для пацієнта», – пояснив начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

Власне, вчора старший лікар Медичного центру Тель-Авіва, керівник відділення інтенсивної кардіології та керівник лабораторії інвазійної кардіології, доктор з багаторічним досвідом Ієгуда Леві провів  конференцію на тему «Коронарна хвороба: ризик-фактори, профілактика, діагностика та лікування». А сьогодні у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відбулася конференція для спеціалістів лікарні, обласного кардіологічного центру, обласної клінічної лікарні, військового госпіталю та спеціалістів з інших міст України.

«Учора він поділився своїми знаннями щодо сучасних підходів у тій чи іншій країні на тему дезагрегантної та антикоагулянтної терапії при гострих станах. А нині на базі лікарні у більш вузькому колі відбувся майстер-клас, де спільно з доктором Ієгудою Леві розглядалися складні випадки на підставі аналізу коронарографії, історій хвороб пацієнтів», – розповів Володимир Зуб.

Своєю чергою доктор Ієгуда Леві сказав, що серцево-судинні захворювання є однією з найбільш глобальних проблем людства:

«Мені пощастило приїхати до Львова на запрошення моїх колег. Вчора ми провели конференцію одній з найбільш глобальних проблем людства –ішемічної хвороби серця, яка забирає багато життів. Тому, західна медицина максимально намагається виробити стратегії, тактики, підходи , а також створити матеріальну базу, яка дозволяє мінімізувати ускладнення цієї хвороби та вплинути на тривалість життя пацієнтів…».

Також він переконаний, що професійний рівень місцевих лікарів не гірший від рівня колег із західних клінік.

«Думаю, професійність лікарів, які працюють тут, нічим не поступається західним клінікам. Єдине, що ставить палки в колеса, – це бюджетне фінансування цієї лікарні і можливостей, які лікар може запропонувати пацієнту. Навіть при усьому бажанні спеціалістів бути максимально корисними пацієнтам, якщо матеріальна база не дозволяє, то неможливо прогресувати у цьому напрямку…», – зазначив Ієгуда Леві.

«Звичайно, досвід коле із ізраїльської клініки є для нас дуже важливим. Можемо використати це для того, щоб надалі ми могли впроваджувати та вдосконалювати якість та своєчасність надання допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда», – констатував лікар кардіолог Юрій Мелень.

Нагадаємо, що конференція відбулася в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю Львова з Першим медичним центром Тель-Авіва.

Фото: Philips

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *