ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розробляють Програму розвитку гірських територій

|

На Львівщині розроблять Програму розвитку гірських територій. Цей проект сьогодні, 7 квітня, обговорили у стінах Львівської облради, інформує прес-служба ради.

Під час першого засідання робочої групи з розробки програми йшлося про напрацювання стратегії, яка дасть можливість підняти рівень життя в гірських районах, залучити інвестиції, відновити інфраструктурні об’єкти, покращити сферу  охорону здоров’я та  соціального захисту, туризму та культури.

До активної роботи над проектом будуть залучені профільні департаменти ЛОДА, депутати, які представляють гірські райони, керівники місцевого самоврядування, експерти та наукове середовище.

Як наголосив заступник голови Львівської обласної ради, співголова робочої групи Володимир Гірняк, питання розвитку гірських територій  надзвичайно актуальне.

«Я сподіваюся, що на наступний рік ця програма буде прийнята і почне працювати», – зазначив Володимир Гірняк.

В свою чергу перший заступник голови облради Андрій Білоус підкреслив, що також слід ознайомитися з досвідом і розробленими заходами сусідніх областей Карпатського регіону. Окрім цього, за його словами, необхідно до підготовки стратегії розвитку  гірських територій залучити Асоціацію «Єврорегіон Карпати –Україна», яка має багато хороших напрацювань. Адже вона повинна корелюватися з тим, що існує уже в сусідніх прикордонних територіях. Тим паче, зараз активно ведеться мова про  те, що з 2020 року може запрацювати Програма Європейського Союзу з розвитку Карпатського регіону з передбаченим відповідним фінансовим ресурсом.  Дуже важливо, щоб Львівська область була включена у цю програму», – наголосив Андрій Білоус.

Відтак розробники програми планують до 1 вересня подати узгоджений та узагальнений варіант програми на розгляд Львівської обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *