ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пройшов вишкіл підрозділу 28-ої окремої механізованої бригади за участі іноземних інструкторів

|

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ завершилась підготовка підрозділу 28-ої окремої механізованої бригади за участі іноземних інструкторів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МЦМБ.

«Ми спільно працювали, щоб 28-ма бригада відбула в район виконання завдань за призначенням оновленою. Гадаю, що нам це вдалося», — такими словами резюмував свою коротку промову керівник «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U) полковник Девід Джордан під час урочистої церемонії завершення підготовки.

Комплексна підготовка 1-го батальйону цього легендарного бойового з’єднання ЗС України у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки тривала 55 днів. За цей час українські військовослужбовці переймали безціні знання та бойовий досвід від своїх колег зі Збройних сил США, Канади, Польщі, Данії та інших країни. Іноземні військові фахівці, зокрема, навчали вояків Української армії ефективно діяти в різних видах бою, протидіяти вибуховим пристроям, надавати невідкладну медичну допомогу бійцям та евакуйовувати їх з поля бою, вміло діяти спільно з підрозділами інших родів військ та видів збройних сил тощо. Всі ці знання і навички ґрунтуються на найкращих стандартах армій Північноатлантичного альянсу.

Під час церемонії завершення навчання, яка відбулась на стройовому плацу містечка «Центральне» МЦМБ, керівники JMTG-U вручили командуванню батальйону сертифікати про проходження підготовки, а також, від імені 45-ої бригадної бойової групи (штат Оклахома, США), відзначили за старанність та досягнення у навчанні кращих українських військовослужбовців.

Одразу по завершенні цієї підготовки батальйон, який пройшов вишкіл іноземними військовими інструкторами, буде залучений до етапу бойового злагодження разом із іншими підрозділами 28-ої ОМБР. Після цього він вирушить для виконання покладених на нього завдань до зони проведення АТО.

Вже за декілька тижнів у МЦМБ розпочнеться черговий етап підготовки підрозділів ЗС України за участю іноземних військових спеціалістів. Наступний підрозділ буде представляти Високомобільні десантні війська ЗС України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *