ОСТАННІ НОВИНИ

Виявили підприємство, яке незаконно видобувало на продаж прісну воду

Євгенія Сінькова для Львівського порталу

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції виявили у Львівській області підприємство, яке незаконно видобувало та постачало прісну воду. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

За даними правоохоронців, одне із підприємств протягом останніх 5-ти років на території Пустомитівського району незаконно видобуло 302 тис. кубометрів прісної води без відповідних документів та спеціального дозволу на користування надрами. Сума завданих збитків державі складає понад 1 млн. гривень.

Вода, що видобувалася з двох артезіанських свердловин, постачалася майже 600 споживачам, з яких ТзОВ отримувало відповідну оплату.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Правоохоронці встановлюють обставини вчинення правопорушення, триває досудове слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *