ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий натякнув на введення у Львові надзвичайного стану через сміттєву ситуацію?

|

Якщо ситуація зі сміттям у Львові не зміниться, а температура повітря збільшиться, у місті треба буде ввести «зовсім інший стан». Про це сьогодні, 6 квітня, під час засідання сесії Львівської міськради, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами А. Садового, найскладніша ситуація з вивезенням ТПВ – у Шевченківському районі міста.

«У Шевченківському районі не вивезено  сміття із 169 майданчиків. Сиутація критична. Ще минулого тижня за результатами комісії надзвичайних ситуацій було прийнято рішення розблокувати полігони. До п’ятниці перевізники вивези частину відходів…Сьогодні більше 2 тис. тонн сміття з міста не вивезено. З п’ятниці всі основні полігони в області є закритими. Я кожного дня інформую голову ЛОДА, інформую прем’єр-міністра України. Ми звертаємося до міністра охорони здоров’я, бо ситуація нагнітається… Якщо буде підвищуватися температура, треба буде оголошувати зовсім інший стан», – повідомив він.

Також А. Садовий вкотре заявив про відмову міст області та України приймати львівське сміття.

«На наші звернення до міст, областей України з пропозицією допомогти, поки що ми не отримали листів згоди. Мери, яких я обдзвонював, схиляють голови і не дають ствердної відповіді…Вчора ми мали зустріч  депутатів з громадою, проговорили цю проблему…На моє глибоке переконання, це штучно створені блокада. Важко увити які цілі ставлять замовники цієї біди для міста Львова?», – сказав мер Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *