ОСТАННІ НОВИНИ

Вже до Великодня вулицями Львова їздитимуть оновлені трамваї та тролейбуси

Вероніка Рой, Львівський портал

|

Незабаром вулицями Львова будуть курсувати капітально відреставровані  два тролейбуси і один трамвай, передає кореспондент Львівського порталу.

Цього року ЛКП «Львівелектротран» повністю відреставрував два тролейбуси та один трамвай, у рамках пілотного проекту оновлення трамваїв та тролейбусів, який стартував минулого року. Саме тому тому до Великодня вулицями міста відремонтований електротранспорт курсуватиме вулицями Львова.

Як розповів начальник вагонно-ремонтних майстерень Роман Котюга, трамвай, який відреставрували цьогоріч через неполадки простояв 15 років.

«Це пілотний проект, який включає в себе збільшений об’єм робіт по модернізації і комплектації трамваю. Це заміна панорамних вікон, сидінь пасажирів, перероблення кабіни водія, заміна дизайну електротранспорту, переробка всієї комплектації і електрообладнання. Трамвай стояв через неполадки з 2000 року і нещодавно його поставили на ремонт. Плануємо до Великодня випустити його для мешканців та гостей нашого міста», – зазначи він.

Як розповів головний інженер ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів, планується поглибленна модернізація трамваїв КТ-4, у якій передбачено повну заміну електричних схем управління та керування, а також заміну тягових двигунів постійного струму на асинхронні двигуни.

«Така модернізація , яка зараз проводиться рухомим складом , вона є початковою. Більш поглибленою розкладається на рівні заміни системи електрообладнання і системи керування трамвайних вагонів, яка б дозволила зменшити споживання електричної енергії і відповідно зекономила кошти для ремонтів рухомого складу. Є два напрямки розвитку цієї модернізації, які розглядаються та аналізуються технічними службами підприємства. Я вважаю, що це перспектива, щоб зменшити затримку та поломки на лінії. Після повної модернізації такі трамваї будуть їздити 10 років», – зауважив він.

Бюджет модернізації одного трамвая складає близько 680 тис. грн., тролейбуса – 500 тис. грн.

Також начальник трамвайного Роман Василишин додав, що за рік часу було модернізовано чотири трамваї.

«В цілому трамвайне депо в екплуатації має 102 трамваї. З них дев’ять електронів і до Великодня виїде ще один модернізований трамвай. Три модернізовані трамваї вже їздять по новому восьмому маршруту на Сихів і цей новий також поїде по цьому маршруту, але не факт, що він там буде постійно. Також ми до кінця року хочемо взятися за відновлення ще трамваїв. І в планах у нас зробити низькопідлоговий трамвай, для людей з обмежиними можливостями», – розповів він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *