ОСТАННІ НОВИНИ

У Сирії більше півсотні людей загинуло внаслідок хімічної атаки

|

У сирійському місті, яке контролюють повстанці, від імовірної хімічної атаки загинули щонайменше 58 людей і десятки були поранені. Про це пише ВВС Україна, передає Львівський портал.

Як повідомив Сирійський центр спостереження за дотриманням прав людини, авіаудари по містечку Хан-Шейхун на північному заході країни завдали сирійські урядові або російські літаки. Після них багато людей почали задихатися.

Згодом медики і активісти повідомили, що літаки обстріляли місцеві лікарні, куди доставили вцілілих.

Раніше сирійський уряд неодноразово заперечував застосування хімічної зброї.

Якщо повідомлення про цей напад підтвердяться, він стане однією із найбільш смертоносних хімічних атак в Сирії з початку війни.

Мохаммед Расул відповідає за швидку медичну допомогу, яку надає благодійна організація в Ідлібі. Він розповів BBC Arabic, що дізнався про атаку рано вранці у вівторок.

Коли три його машини швидкої допомоги прибули на місце події, медики побачили людей, які задихалися на вулиці.

«Я спілкуюся зі своєю командою, і вони роблять все добре, але ситуація там дуже погана, і більшість із постраждалих – діти», – каже він.

Проопозиційний «Медіацентр Едліб» опублікував велику кількість фотографій людей, яких лікують після хіматаки, а також знімки, на яких видно тіла щонайменше семи дітей. Достовірність цих фото перевірити поки що неможливо.

У жовтні минулого року Організація із заборони хімічної зброї опублікувала дослідження, за яким урядові війська використовували хлор як зброю принаймні тричі між 2014 і 2015 роками.

Фото: AFP

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *