ОСТАННІ НОВИНИ

Сплату абонплати за газ призупинено

|

Рішення Регулятора по запровадженню тарифів на транспортування та розподіл природного газу буде призупинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

У НКРЕКП виправдовуються рядом причин введення абонент плати, зокрема говорять, що це «досвід країн ЄС та погодження з усіма зацікавленими органами виконавчої влади… А також запровадження принципу потужності також міститься в Меморандумі про співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ)».

Водночас, враховуючи соціальну значимість цього питання НКРЕКП наразі призупиняє введення абонентської плати, хоча не виключає, що її буде введено поступово.

«НКРЕКП проведе додаткові консультації з Кабінетом Міністрів України в частині компетенцій, що безпосередньо залежать від Уряду, а саме – поширення субсидій на послуги з транспортування та розподілу природного газу; ініціює додатковий період для адаптації споживачів з найменшим типорозмірами та перенесе запровадження окремої плати для цієї категорії споживачів до прийняття рішення по зниженню тарифів на теплову енергію», – йдеться у повідомленні.

Відтак на відкрите засідання Комісії, 10 квітня 2017 року «буде виноситься питання про призупинення та внесення змін до деяких постанов НКРЕКП у сфері природного газу з метою недопущення підвищення загального рахунку для населення».

Як відомо Уряд вимагав скасувати абонплату за газ, яку хотіли запровадити із 1 квітня в Україні. Національна комісія з регулювання енергетики хотіла ввести абонплату – платіж за те, що газова труба дійшла до будинку чи квартири…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *