ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники зупинили 28 спроб везення авто за фальшивими документами

|

Працівники Львівської митниці виявили фальшиві документи на ввезення автомобілів. Загалом з початку року львівські митники викрили 28 спроб ввезення автомобілів за підробленими документами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Так, нещодавно в пункт пропуску «Шегині – Медика» з Республіки Польщі в’їхав транспортний засіб «Mazda Premacy» під керуванням громадянина Молдови.

Під час митних формальностей цей громадянин подав свідоцтво про реєстрацію автомобіля на території Республіки Польщі, згідно з яким його власником є громадянин Польщі, а також надав доручення на тимчасове користування, засвідчене нотаріусом м. Лодзь. Під час митного контролю виникла підозра щодо підробки цього доручення, тож було прийнято рішення перевірити автентичність документа, поданого громадянином.

На письмовий запит Львівської митниці ДФС до польської сторони отримано відповідь, згідно з якою цього доручення канцелярія нотаріальної контори не видавала, нотаріус не підписував, тобто воно є підробленим.

Отже, громадянин Молдови вчинив дії, спрямовані на переміщення транспортного засобу через митний кордон шляхом подання митному органу як підстави для переміщення підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом. За такою ж схемою митники викрили ще дві спроби незаконного переміщення транспортних засобів «Renault IB Thalita» та «Fiat Scudo».

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *