ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА просить владу Малехова виділити землю для укріплення дамби сміттєзвалища

|

Львівська облдержадміністрація просить владу Малехова виділити земельну ділянку, необхідну для реконструкції існуючої дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

У Львівській ОДА відбулась робоча нарада щодо стану виконання робіт із наведення порядку на полігон. У ній взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, Львівський міський голова Андрій Садовий, директори профільних департаментів Львівської ОДА, експерти, громада Малехова.

«Ситуація із сміттєзвалищем у випадку зволікання укріплення дамби може перерости у вищий рівень. Для її стабілізації необхідна додаткова земельна ділянка для укріплення дамби площею орієнтовно 3 га, на якій зараз є озера інфільтратів та відходи, які зсунулись», – зазначив голова ОДА.

За його словами, укріплення дамби необхідне, щоб запобігти потраплянню інфільтратів до ріки Малехівки. Для розробки такого проекту та погодження його державною технічною експертизою необхідно отримати в користування земельну ділянку Малехівської сільської ради. Коли Львівська міська рада отримає дозвіл на проведення робіт, можна приступати до першочергових протиаварійних заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *