ОСТАННІ НОВИНИ

Потрібно показати українцям те, за що вони себе полюблять, - Іван Леньо

Євгенія Сінькова для Львівського порталу

|

На львівській зустрічі з журналістами та прихильниками української музики у стилі фольк-рок Іван Леньо, лідер гурту «Kozak System», говорив про значення введення квоти на українську музику на радіо, українську культуру у світовому значенні, майбутній альбом, а також про стосунки України та Польщі.

Львівському порталу вдалося записати найцікавіші думки співака.

Про квоти:

Важливо враховувати неоднорідність нашого населення. Квоти – потрібні, але має бути й розвиток. В першу чергу якісний контент, а не просто україномовний. Якщо ми зробимо високоякісний контент, то тільки тоді ці квоти запрацюють. Головне – «осідлати» ці квоти, як це зробило одне із відомих радіо, де за допомогою голосування вони вибирають найкращу українську пісню, яку потім випускають в ефір.

Про українців у світі:

Потрібно показати українцям те, за що вони себе полюблять. Ми часто подорожуємо і спілкуємось з українцями в Канаді, Америці, Німеччині. В далекі 90-ті ми працювали за кордоном, нас ображали і принижували. Ми не розуміли, чому так не люблять українців, чому ми такі немічні. Але ми хотіли розвінчати цей стереотип і робили «Kozak System» за кордоном.  Щоб українську культуру вписати в світову, щоб про українську рок-музику знали так само у світі.

Про стосунки України з Польщею:

Боротьба не вигідна ні Україні, ні Польщі… Потрібно йти вперед… Розумні люди завжди порозуміються… Все, що робиться навколо України та Польщі та всередині країни, все це провокації з боку Росії. Їй вигідно посварити українців і поляків…

Про новий альбом:

Новий альбом запланований на початок осені. Це буде щось зовсім нове, не подібне на попередній. В цьому альбомі буде більше лірики. Пісні написані на тексти Жадана, Іздрика. Будуть й на наші власні тексти. Також плануємо всеукраїнський тур з новим альбомом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *