ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового знову просять Малехів дати землю під протиаварійні заходи на Грибовицькому сміттєзвалищі

|

Львівська міська рада в знову звертатиметься до Малехівської сільської ради щодо виділення земельної ділянки для проведення першочергових протиаварійних робіт на дамбі Грибовицького полігону. Про Львівському порталу повідомили у прес-службі львівської мерії.

Як зауважив директор департаменту житлового господарства на інфраструктури ЛМР Сергій Бабак, сьогодні мерія в черговий раз надішле лист Малехівській сільській раді.

«Є попередні консультації з проханням розглянути і відвести земельну ділянку, щоб місто могло отримати повноцінну експертизу і негайно приступити до виконання протиаварійних робіт. Як тільки такий дозвіл буде отримано, ми негайно, за бюджетні кошти, приступаємо до виконання таких робіт», – наголосив Сергій Бабак.

Також він розповів, що проектом з проведення першочергових протиаварійних робіт на дамбі Грибовицького полігону вже займається «Укрдержекспертиза».

«Ми подали цей проект в «Укрдержекспертизу» у Києві. Документи прийняті до роботи. Загалом розгляд такого звернення триває 24 дні. Однак, враховуючи ситуацію у Львові, ми просили пришвидшити розгляд. За два тижні обіцяли дати офіційну письмову відповідь», – сказав Сергій Бабак.

Водночас, за його словами, для реалізації цього проекту необхідно виділити земельну ділянку, яку, львівське мерія, власне, і просить у сільської ради

«Попередньо вже була проведена нарада, де проведено обговорення проблемних питань по цьому проекту. Як було зазначено інспектором, проблемною є відсутність документів на земельну ділянку, на якій заплановано проведення будівельних робіт.

Хочу зазначити, що ми зверталися до Малехівської сільської ради щодо відведення земельної ділянки під тут частину, де зсунувся полігон і де знаходяться фільтрати. Без надання такої земельної ділянки не можна отримати повноцінну експертизу на проект і виконати в повному обсязі першочергові протиаварійні роботи», – розповів Сергій Бабак.

Як повідомляв Львівський портал, Львівська міська рада неодноразово зверталася до Малехова з проханням виділити землю для протиаварійних заходів на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Втім, депутати Малехівської сільської ради відмовилися від «сміттєвого» договору з Львівською міською радою і не пристали на пропозицію щодо виділення земельної ділянки місту взамін на чималу грошову та інфраструктурну допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *